fbpx

Blog

Izaberite dobro raspoloženje

Posle nekoliko upornih nedelja kišovitog vremena, jutros sam konačno videla Sunce.

Ja, da vam kažem, nisam veliki ljubitelj te užarene nebeske lopte, obzitom da stanujem u potkrovlju zgrade. Mene Sunce voli ceoooo dan! Od jutra do mraka! Postane nam svima lepo toplo u stanu, kao da smo napolju. Deca na rubu toplotnog udara, a ja na rubu nervnog sloma..

Ne uključuje se ni ringla, za kuvanje kafe, odmah se diže Celzijusova skala.

Zato sam ja ubedila sebe da više volim hladne i tmurne dane, jer mi nije toplo.

Kada je hladno, lako se zagreješ. Umotaš se u dekicu, napraviš čaj i uživaš.

 

E sad, tokom ovih dana je bilo vreme po mojoj meri. Budim se, kiša udara u krovne prozore. Milina. Vodim dete u vrtić, ona je obula čizmice za kišu i uleće u svaku baruštinu koja se napravila od vode, blata, asfalta, ispuha iz auspuha… Baš zanimljiv kombo i interesuje me kada će početi da se održava higijena ma gradskim ulicama.. 

Da ne skrećem s teme.. Primetila sam kako se moje raspoloženje iz dana u dan urušava, gledanjem u te tmurne oblake. Imala sam i ja svoj oblačić koji nosim iznad glave. To je samo moj tmurni oblačić i ne dajem ga nikome. Mora biti samo moj, jer želim nekada biti i tužna.

 

 

Kada sam videla jutarnje sunce, spakovala sam svoj tmurni oblačić na svoje mesto. Radovalo me je što vidim sunce. Podiglo mi je raspoloženje i poželela sam danas biti zadovoljna sobom, da mi niko i ništa ne smeta. Ako mogu da pomognem nekome, nekoga da utešim. Šta ja znam? Samo da je nešto dobro!

 

Izaberite i Vi dan kada se želite osećati bolje nego juče i nosite sunce sa sobom gde god krenuli, ne znate kada će vam zatrebati doza lepog raspoloženja.