fbpx

Masaže

SVET MASAŽE

 

Prvi savet – GOVORITE!

Zašto je tako važno govoriti? Ovo je VAŠA sesija. 

Mi želimo da uživate u svakom minutu i ​​da imate što više koristi od vremena koje provodite sa nama. Ako želite da se bilo šta promeni – pritisak, obrađene oblasti, položaj, temperatura, muzika, itd… govorite! Nećete povrediti osećanja svojih terapeuta tražeći nešto zbog čega ćete se osećati ugodnije.

RELAKS MASAŽA

 

Šta je relaks masaža? 

Relaks masaža je glatki, nežni, tečni stil koji dovodi do  opšteg opuštanja, ublažava napetost mišića i poboljšava cirkulaciju ne izazivajući nelagodnost.

Nežnim korišćenjem punih ruku terapeuta preko kože, prateći konture mišića (mekih tkiva) tela, postiže se taj cilj. Tokom ove vrste tretmana obično se masira celo telo.

Kako da se pripremim za relaks masažu?

Evo nekoliko saveta za vašu sledeću masažu.

Ostanite hidrirani. Biti dobro hidrirani pre masaže je veoma važno za eliminaciju toksina koji se oslobađaju u cirkulaciju tela tokom tretmana.

Jedite lagano, istuširajte se toplom vodom, obucite se udobno, saopštite svoje potrebe i opustite se.

TERAPEUTSKA MASAŽA

 

Ova masaža može imati specifične ciljeve kao što su: ublažavanje bola, poboljšanja pokretljivosti ili rehabilitacija prilikom povreda. Jedno od glavnih koristi terapeutske masaže je njeno opuštajuće dejstvo na telo i duh.
Masaža pomaže u oslobađanju napetosti u mišićima i umu, što može smanjiti stres i anksioznost. Terapeutska masaža se primenjuje kroz primenu različitih tehnika koje su prilagođene svakom klijentu.

LIMFNA DRENAŽA

 

Ovaj tretman je vrlo nežan, ali iziskuje veliku preciznost u izvođenju, kako bi bio efikasan. Manipulacijom odeđenih površina na telu, usmerava se izlučivanje svih štetnih materija u telu, kroz zdrav limfni sistem.

Preporučuje se svima koji su skloni oticanju uzrokovanim nekim zdravstenim problemom, a generalno se može preporučiti svakome ko želi poboljšati opšte stanje organizma.

Koje su prednosti limfne drenažne masaže?

Razbija celulit i masne ćelije.

Daje koži sjaj.

Pomaže kod otoka nakon povrede.

Optimizira rezultate nakon liposukcije.

Olakšava napetost u telu.

Koje su prednosti terapije masažom?

Dugoročno nakupljen stres može izazvati emocionalne i fizičke posledice. Terapija masažom može ublažiti stres i stanja povezana sa njim, kao što su tenzione glavobolje, anksioznost, razdražljivost.

Medicinska istraživanja pokazuju da masažna terapija može pomoći u jačanju snage imunološkog sistema povećanjem nivoa aktivnosti prirodnih „ćelija ubica“ u telu, koje se bore protiv virusa.

Istraživanja sugerišu da terapija masažom može direktno uticati na simptome stresa, anksioznosti i depresije.

Bol može negativno uticati na kvalitet života osobe i ometati oporavak od bolesti ili povrede. Nedavni nalazi ističu ulogu masaže u upravljanju bolom i poboljšanjem opsega pokreta.

Elitni i rekreativni sportisti mogu imati koristi od terapije masažom – masaža može smanjiti napetost mišića, poboljšati performanse vežbanja i sprečiti povrede.

Generalno, postoji nekoliko uslova koji bi vas sprečili da dobijete masažu. Naravno, nemojte zakazivati termin ako se ne osećate dobro, imate temperaturu, prehladu ili zarazno stanje kože. Prvi trimestar trudnoće se generalno smatra zabranjenim za masažu, kao i aktivna hemoterapija ili drugi intenzivni medicinski tretmani. Ako imate ozbiljno zdravstveno stanje i niste sigurni da li bi masaža bila bezbedna za vas, terapeuti za masažu će vam preporučiti da prvo razgovarate sa svojim lekarom da biste dobili odobrenje.

Vaš terapeut može postaviti detaljna pitanja kako bi utvrdio na kojoj oblasti želite da se fokusiramo i da li postoji neko specifično stanje na koje treba posvetiti više pažnje.

Redovno praktikovanje masaže je najkorisnije, ovo može biti jednom nedeljno ili barem dva puta mesečno.

Za sva pitanja i rezervaciju termina pišite nam

NIKOLINA

   0603024024

Subotica, Evgenija Kumičića 41

Viber

0603024024

WhatsApp

0603024024