fbpx

Masaže

SVET MASAŽE

 

Prvi savet – GOVORITE!

Zašto je tako važno govoriti? Ovo je VAŠA sesija. 

Mi želimo da uživate u svakom minutu i ​​da imate što više koristi od vremena koje provodite sa nama. Ako želite da se bilo šta promeni – pritisak, obrađene oblasti, položaj, temperatura, muzika, itd… govorite! Nećete povrediti osećanja svojih terapeuta tražeći nešto zbog čega ćete se osećati ugodnije.

RELAKS MASAŽA

 

Šta je relaks masaža? 

Relaks masaža je glatki, nežni, tečni stil koji dovodi do  opšteg opuštanja, ublažava napetost mišića i poboljšava cirkulaciju ne izazivajući nelagodnost.

Nežnim korišćenjem punih ruku terapeuta preko kože, prateći konture mišića (mekih tkiva) tela, postiže se taj cilj. Tokom ove vrste tretmana obično se masira celo telo.

Kako da se pripremim za relaks masažu?

Evo nekoliko saveta za vašu sledeću masažu.

Ostanite hidrirani. Biti dobro hidrirani pre masaže je veoma važno za eliminaciju toksina koji se oslobađaju u cirkulaciju tela tokom tretmana.

Jedite lagano, istuširajte se toplom vodom, obucite se udobno, saopštite svoje potrebe i opustite se.

ANTICELULIT MASAŽA

 

Anticelulit masaža podrazumeva sabijanje mišićnih delova tela dovoljno snažno i ritmično da poboljša cirkulaciju krvi u potkožnom masnom sloju, stimuliše limfni sistem i poveća čvrstinu kože.

Uzroci celulita

Vaša koža, masnoća, mišići i druga tkiva su u slojevima. Smatra se da celulit nastaje kada se vlaknaste trake vezivnog tkiva koje vezuju kožu za mišiće, oštete. To oštećenje dozvoljava masnim ćelijama da prodru u sloj kože. Stvara se neujednačena tekstura, lako prepoznatljiva jer liči na grudvice.

Anticelulit masaža se prilagođava klijentu, u zavisnosti od njegove težine i kategorije u kojoj se nalazi. Postoje dve kategorije: osobe, koje su za kratko vreme dobile mnogo kilograma, i druga kategorija osoba  koje ostaju u istoj težini.

 Utvrđuje se  koliko tretmana je potrebno klijentu, tako da se vide efekti, ali i koliko je važno da se zdravo hrani i vodi kao i aktivan način života. Ovo je jedna od najjačih masaža dubokih tkiva protiv celulita.

LIMFNA DRENAŽA

 

Ovaj tretman je vrlo nežan, ali iziskuje veliku preciznost u izvođenju, kako bi bio efikasan. Manipulacijom odeđenih površina na telu, usmerava se izlučivanje svih štetnih materija u telu, kroz zdrav limfni sistem.

Preporučuje se svima koji su skloni oticanju uzrokovanim nekim zdravstenim problemom, a generalno se može preporučiti svakome ko želi poboljšati opšte stanje organizma.

Koje su prednosti limfne drenažne masaže?

Razbija celulit i masne ćelije.

Daje koži sjaj.

Pomaže kod otoka nakon povrede.

Optimizira rezultate nakon liposukcije.

Olakšava napetost u telu.

Koje su prednosti terapije masažom?

Dugoročni efekti stresa mogu uzeti emocionalne i fizičke posledice. Terapija masažom može ublažiti stres i stanja povezana sa njom, kao što su tenzijske glavobolje.

Medicinska istraživanja pokazuju da masažna terapija može pomoći u jačanju snage imunološkog sistema povećanjem nivoa aktivnosti prirodnih „ćelija ubica“ u telu, koje se bore protiv virusa.

Istraživanja sugerišu da terapija masažom može direktno uticati na simptome stresa, anksioznosti i depresije.

Bol može negativno uticati na kvalitet života osobe i ometati oporavak od bolesti ili povrede. Nedavni nalazi ističu ulogu masaže u upravljanju bolom i poboljšanjem opsega pokreta.

Elitni i rekreativni sportisti mogu imati koristi od terapije masažom – masaža može smanjiti napetost mišića, poboljšati performanse vežbanja i sprečiti povrede.

Generalno, postoji nekoliko uslova koji bi vas sprečili da dobijete masažu. Naravno, nemojte zakazivati termin ako se ne osećate dobro, imate temperaturu, prehladu ili zarazno stanje kože. Prvi trimestar trudnoće se generalno smatra zabranjenim za masažu, kao i aktivna hemoterapija ili drugi intenzivni medicinski tretmani. Ako imate ozbiljno zdravstveno stanje i niste sigurni da li bi masaža bila bezbedna za vas, terapeuti za masažu će vam preporučiti da prvo razgovarate sa svojim lekarom da biste dobili odobrenje.

Vaš terapeut za masažu treba da zahteva obrazac zdravstvene istorije. Oni takođe mogu postaviti detaljnija pitanja kako bi utvrdili na koje oblasti želite da se fokusirate ili da li postoje neke specifične bolesti koje treba da se pozabave. Od ključne je važnosti da otkrijete sve medicinske probleme i lekove kako bi vaš terapeut mogao da prilagodi vašu sesiju vašim individualnim zahtevima bez nanošenja štete. Takođe je dobra ideja pomenuti sve alergije kako bi vaš terapeut mogao da izmeni ulje ili kremu koja se koristi tokom vaše posete.

Individualne preferencije se razlikuju, tako da su uglavnom određene vašim bolom, fizičkim potrebama, emocionalnim potrebama i, naravno, vašim budžetom. Redovno dobijanje masaže je najkorisnije; ovo može biti nedeljno ili mesečno.

Za sva pitanja i rezervaciju termina pišite nam

NATALI

   0654528449

Viber

654528449

WhatsApp

654528449