fbpx

Scalp micro pigmentation

DA LI STE SPREMNI DA PROMENITE ŽIVOT?

Upoznajte se sa nehirurškim zahvatom kojim se vizuelno dodaje gustina na delovima glave gde je kosa proređena usled ćelavosti, ožiljaka, alopecije …

Mikropigmentacija skalpa je tehnika kojom u epidermis glave mikro iglom ubacujemo specijalne pigmente imitirajući folikule kose.

Efekat SMP tretmana izgleda potpuno prirodno i odaje utisak da je glava sveže obrijana.

Kod onih koji imaju dužu, ali proređenu kosu, mesta na kojima vlasi nedostaju se popunjavaju pigmentom čime se stvara utisak gustine.

Možda ste se već susreli sa nekim od svetski korištenih termina koji označavaju ovaj inovativni postupak:

  • SMP = Scalp Micro Pigmentation
  • ST = Scalp Tattoo
  • HFS = Hair Follicles Simulation
  • HS = Hair Simulation

Prednosti SMP tehnike nad transplantacijom kose su mnogobrojne:

 

☑️ brži dolazak do krajnjeg rezultata

☑️ nema boli, ožiljaka i oporavka (može se javiti kratkotrajni osećaj peckanja)

☑️ nakon tretmana se odmah možete vratiti svakodnevnim aktivnostima

☑️ nema rizika

☑️ finansijski dostupniji

☑️ nije potrebno specijalno održavanje

*Tretman se sastoji od 3 do 4 posete, na slici je rezultat nakon prve posete.

2

FAZE KOJE ORETHODNE SAMOM TRETMANU

besplatne konsultacije

brijanje glave mašinicom

određivanje linije vlasišta

odabir pigmenta i igle

TRAJNOST REZULTATA

je individualna i zavisi od mnogih faktora, kao što su metabolizam, učestalost izlaganja suncu, higijena …

Efekat mikropigmentacije skalpa, u proseku, traje od godinu i po do dve i po godine,

Kada pigment počne da bledi – vreme je za osveženje. Boja ne nestaje odjednom već se postepeno gubi.

Besplatna konsultacija pre tretmana je neophodna.

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

SMP tretman znamo i kao kozmetičko tetoviranje koje nudi rešenje za gubitak kose. Ovo precizno iscrtavanje i imitiranje folikula dlake može se primenjivati na svim mestima na kojima nedostaje kosa. Deo na kome je tretman rađen izgleda kao da je sveže obrijan.

Rezultat završenog tretmana traje godinama, u zavisnosti od načina života i vašeg imunog sistema. Nakon 2 do 3 godine neki klijenti žele dopunu kako bi im novi stil izgledao sveže.

Mikropigmentacija skalpa daje izgled obrijane glave. Ako imate dužu ali proređenu kosu ovaj tretman daje vizuelnu punoću senčeći mesta na kojima je kosa istanjena ili je uopšte nema. Uvek uzimamo u obzir i smer rasta dlake jer i to doprinosi realističnom rezultatu. Efekat SMP tretmana izgleda prirodno i iz daljine i iz blizine.

Zavisi od količine gubitka kose. Najčešće je potrebno 3 posete u toku 6 do 8 nedelja. Svaka poseta traje od 2 do 4 sata.

Odabir boje se radi u skladu sa tonom kože i bojom preostale kose. Prvo krećemo sa svetlijom nijansom i postepeno stvaramo gustinu senčenjem tamnijim tonovima.

Ponesite neke od vaših fotografija pre gubitka kose. Vaše želje oko čeone linije vlasišta možemo usaglasiti sa njima. Potom se dogovorimo koliko nisko želite da vam kosa počinje i to nacrtamo na vašoj glavi. Pri prvoj poseti je najbolje igrati na sigurno i ne ići sa radom previše nisko. Radimo 3 vrste konturne linije, u zavisnosti koju gustinu želite da postignete – tzv. definisanu (microblading), poludefinisanu (microshading) i blagu (shading).

Ne. Koristimo različite pigmente, različite vrste boja, mašina, igala i tehnika. Mikro pigmentacija skalpa je polje za sebe. Za postizanje izuzetnih rezultata SMP tretmana potreban je adekvatan tehničar.

Ne oštećuje. Dubina uboda je površinska, te ni ne dopire do korena folikula kose.

Za najbolje rezultate celokupnog tretmana potrebno je da se 4 dana nakon svake posete suzdržite od prekomernog znojenja. Posle ovog perioda možete polagano povećavati aktivnost.

Izbor SMP artiste je VEOMA važan!

Nestručan rad može da dovede do neželjenih rezultata kao što su razlivanje boje pod kožom i neadekvatan izbor boja.

Boja koja se razlije pod kožom izgleda kao modrica i nastaje usled preteranog pritiska na tretirani deo ili zbog neodgovarajuće dubine rada.

Neadekvatan izbor i kvalitet može da dovede do toga da unesena boja vremenom poprimi sivkasto-plavkaste tonove.

Tretman je potpuno siguran. Za svaki postupak koristimo sterilnu opremu i nova pakovanja igala. Pridržavamo se svih zdravstvenih procedura.

Osećaj je sličan kao pri tetoviranju. Klijentima savetujemo da ne dozvole da im padne imunitet pre započinjanja tretmana. Poželjno je vlaženje skalpa dva puta dnevno nekoliko dana pre tretmana kako biste omekšali kožu. Ono što garantujemo je da će ushićenje koje će doći nakon rešavanja problema sa gubitkom kose nadmašiti bilo kakvu neugodnost tokom samog tretmana.

Cene se formiraju prema obimu rada tj. kolika je regija u pitanju – ćelavost na celom temenu, pečatna ćelavost, parcijalna ćelavost, potpuna ćelavost. Pre tretmana je svakako potrebno da dođete na gratis konsultaciju.

Ako imate dodatna pitanja, kontaktirajte nas.

Prijava

SOFIJA ČOVIĆ

0692944201

Viber

0692944201

WhatsApp

0692944201