fbpx

Blog

Dobrodošli u čarobni svet nakita

Nakit je uvek bio važan deo ženske garderobe i stilizovanja, ali neophodno je znati kako ga nositi u različitim prilikama. Upravo zato, danas ću sa vama podeliti nekoliko saveta o tome koji nakit odgovara određenim prilikama, iz ugla žene koja voli lepo, skromno i nenametljivo.

Svakodnevni nakit

Svakodnevni nakit bi trebao biti jednostavan, ali upečatljiv. Ako volite nositi minđuše, preporučujem vam da izaberete nešto što će se uklopiti uz vašu garderobu, a pritom neće biti previše upadljivo. Jedan odličan izbor su minđuše u obliku prstena ili kugle, koje se mogu naći u srebrnoj, zlatnoj ili bakarnoj boji. Kada su u pitanju narukvice, ja volim tanke modele sa minimalnim detaljima, koje se mogu kombinovati uz različite odevne  kombinacije.

 

Nakit za formalne prilike

Kada je u pitanju nakit za formalne prilike, treba biti oprezan. Ne treba da se preteruje sa nakitom, jer to može delovati neukusno i neprikladno. U ovim prilikama preporučujem da izaberete minđuše koje nisu prevelike i koje se neće previše isticati. Možete odabrati modele sa kamenčićima ili perlicama, koji će se uklopiti uz večernju haljinu ili elegantan kostim. Narukvice treba birati prema stilu odevne kombinacije, a ja najviše volim minimalistički dizajn, poput tankih zlatnih narukvica koje mogu da se kombinuju uz sve.

 

Nakit za posebne prilike

Kada je u pitanju nakit za posebne prilike, poput venčanja ili mature, dozvoljeno je da se malo više igrate sa stilovima. Ipak, i dalje treba voditi računa o tome da ne preterujete i da se držite skladnih kombinacija. Za ovakve prilike preporučujem nakit koji će biti istovremeno elegantan, a neće preterano upadati u oči. Možete izabrati minđuše sa kristalima, perlama ili nekim drugim detaljima koji će dati posebnu notu vašoj odevnoj kombinaciji. Narukvice i ogrlice birajte prema stilu vaše haljine ili kombinacije.

 

 

Kako izabrati pravi nakit?

Kada birate nakit, najvažnije je da se držite svog stila i da ne idete za trenutnim modnim trendovima. Birajte nakit koji će vam se dopasti i koji će se uklopiti uz vašu garderobu. Prilagodite stil svakoj prilici, ali i sebi. Važno je da se osećate udobno i samouvereno u onome što nosite. 

Takođe, obratite pažnju na boje nakita. Ako već imate dosta nakita u jednoj boji, razmislite o tome da dodate nešto drugačije u svoju kolekciju. Na primer, ako volite srebrni nakit, možda bi bilo lepo da dodate nekoliko komada zlatnog nakita za promenu. Ovako ćete moći da kombinujete različite komade i stvarate jedinstvene i interesantne kombinacije.

Na kraju, ne zaboravite da se prilagođavate situaciji. Ako idete na neki formalni događaj, poput venčanja ili poslovnog sastanka, birajte diskretniji nakit koji će vas učiniti elegantnom, a ne preterano upadljivom. Sa druge strane, ako idete na neki neformalni događaj, poput izlaska sa prijateljicama, možete se poigrati sa različitim stilovima i odabrati nešto upadljivije.