Pirsing

Pirsing je nakit koji se stavlja u željeni deo tela. Estetski detalj ili potvrda autentičnosti osobe koja ga nosi. Veoma je lak za implantaciju i zarasta u zavisnosti gde je stavljen. Nega pirsinga i zarastanje tretiranog dela tela traje od 4 do 12 nedelja.

Veoma je bitna svakodnevna provera pozicije nakita i stegnutosti samih kuglica da se u procesu zarastanja ne bi dogodilo ispadanje nakita.

Higijenski uslovi studija MORAJU biti na najvišem nivou. Sterilnost nakita i jednokratne igle kojom se zahtev radi se podrazumevaju.

Ugradni nakit je načinjen isključivo od hirurškog čelika i može se menjati tek posle zarastanja tkiva.

Takođe, SVE posletretmanske preporuke dobijene u studiju, moraju se poštovati.

U slučaju infekcije javiti se na kontrolu, ne čekajte!!!

PIRSING NA LICU

Veoma je jednostavan za implataciju, ali vizuelno istaknut. Vole ga podjednako i muškarci i žene. Period zarastanje je relativno kratak, od 4 do 6 nedelja.

Kod implantacije pirsinga nosa i ušiju buši se i hrskavica, što prouzrokuje tup bol koji traje nekoliko dana nakon bušenja. Zarastanje ovih regija je od 4 do 6 nedelja. Ovaj pirsing je lep detalj, u zavisnosti od vrha nakita može da bude minimalno upadljiv i vrlo elegantan (sitan cirkon na vrhu nakita) ili veće vidljivosti ako se stavi karika ili nakit sa upadljivijim vrhom.

Usne su lepše kad se ukrase nakitom. Nije bolan za ugradnju i period zarastanja je od 4 do 6 nedelja. Potrebno je voditi računa o higijeni usne duplje i kože. Vrh nakita može biti cirkon, kuglica u boji ili kružni nakit-karika.

Pirsing na jeziku uglavnom stavljaju mlađe osobe. Nekoliko dana nakon implantacije potrebno je održavati strogu higijenu usne duplje, izbegavati mlečne proizvode i uzdržavati se od poljubaca. Posle svakog obroka operite zube a pranje jezika uvrstite u novu svakodnevnu naviku. Potrebno je dva puta goišnje obaviti stomatološku kontrolu. Dva puta na dan ispirajte usta sredstvom za ispiranje (npr. Listerin). Tretman nije mnogo bolan, ali prvih nekoliko dana mogu se javiti bol i otok.

Kad prođe period zaceljenja, sve stare navike se mogu vratiti, ali stepen higijenskih mera mora ostati na visokom nivou. Potrebno je svakodnevno proveravati stegnutost kuglica da ne bi došlo do gutanja pirsinga pri jelu.

VRSTE PIRSINGA

Pirsing je moguće implantirati gde god klijent poželi. Post-tretmantska nega zavisi od njegove pozicije na telu. Kod svih pirsinga je važno da ih ne dirate prljavim rukama (ruke su najveći nosioci bakterija). Ukoliko svrbi to je znak da koža zaceljuje, počešite se čistom maramicom ili dobro opranim rukama.

Nakit možete menjati posle perioda zarastanja. Neki ugradni pirsinzi moraju biti duži od ubodnih rupica jer koža posle bušenja može da otekne (jezik pogotovo). Ukoliko dodje do infekcije nakit ne vaditi jer sam nakit pomaže dreniranje rane. Ukoliko do toga dođe, javite se osobi koja je implantirala nakit.

Ne korisiti antibiotik masti, hidrogen i alkohol za tretiranje pirsinga ukoliko nema infekcije, oni samo usporavaju proces zaceljenja.

Pre implantacije pirsinga možete ojačati imunitet C vitaminom i unapred pripremite sve potrebno za negu pirsinga. Posle implantacije zarad bržeg zacelenja izbegavajte konzumaciju alkohola i nikotina.

OBRVE, NOS, UVO, PUPAK, BRADAVICE

Ovo su pirsinzi implantirani kroz kožu. Dva puta na dan operite regiju oko pirsinga antibakterijskim sapunom, pomerajući pirsing gore-dole (ne vaditi ga). Dobro isprati i utapkati čistim ubrusom. Na gazu sipati fiziološki rastvor (ima ga u apotekama ili prokuvajte 2 dcl vode sa kašičicom morske soli) i obrišite pažljivo regiju oko nakita.

Ovakvu proceduru primenjujte svo vreme zacelenja kože. Ukoliko se pojave crvenilo i pojačani sekret javite se u studio (ne vaditi nakit). Nakit možete zameniti tek kad koža zaraste u potpuosti.

USNE

Ugradnja pirsinga na usni ili pored usne zahteva da primenite negu usne duplje (kao kod pirsinga jezika) i spolja (čišćenje sapunom i fiziološkim rastvorom).

Prijava

Milena 0655338855

Viber

0655338855

WhatsApp

0655338855