fbpx

Trajna šminka

Trajna šminka je tehnika unošenja boje u srednji sloj kože. Primenjuje se da bi vizuelno dopunila nedostatke na licu. Dobar pigmentista zna koju tehniku, boje i intenzitet da primeni da bi rad bio u skladu sa celokupnim izgledom osobe.

S obzirom na to da boja ostaje pod kožom duže od 24 sata, može se smatrati implantom i veoma je važnan način na koji pigmentista pristupa poslu. Pigmentista mora znati koju dubinu rada treba primeniti (svaka boja previše duboko unešena u kožu daje hladan ton) i koji materijal koristi jer boja samo sme da bledi a ne da menja tonalitet. Taj efekat se postiže isključivo proverenim, sertifikovanim i kvalitetnim bojama.

Pored boja, koje treba da budu antialergene, sterilne i zdravstveno ispitane, moramo naglasiti značaj higijenskih uslova, jer u toku rada dolazi do kontakta sa otvorenom kožom.

Pa da krenemo polako….

OBRVE

Ovo je daleko najtraženiji tretman. Obrve su te koje se posle 20-tih godina života proređuju i potrebna im je korekcija. Obrve su ukras lica ukoliko na pravi način pristupimo zahtevu klijenta – adekvatnim odabirom tehnike, pozicije i boje.

U zavisnosti od potrebe i stanja kože bira se tehnika rada. Zastupljene su dve tehnike.

MICROBLADING (JAPANSKA METODA ISCRTAVANJA OBRVA)

Ova tehnika je postala popularna 2014. godine i krenula je, ni manje ni više, iz Srbije. Dostigla je globalnu popularnost i žene je, prosto, obožavaju.

Boja se u kožu ubacije specijalnim sečivom (blade) u obliku dlačica. Dobrim odabirom boje postiže se sličan tonalitet kao prirodna boja dlake te se novouradjene „dlačice“ stapaju sa već postojećim. Prirodan izgled iscrtane dlake je upravo razlog zašto ovaj metod ima toliko obožavaoca.

Tretman ima nizak stepen bola. Najzahtevnije je adekvatno pozicioniranje i određenje oblika obrva. Tek posle iscrtanog oblika i klijentovog pristanka, pristupam radu i ucrtavanju dlačica u kožu.

Po završetku tretmana jako je važno ispratiti sva uputstva dobijena u salonu jer opstanak boje u koži uveliko zavisi od posletretmanske nege. Konsultacija posle tri nedelje je obavezna. U zavisnosti od tipa kože i godina klijenta sledeća dopuna boje potrebna je posle 6 do 18 meseci.

Microblading tehnikom se Vašim obrvama dodaje bujnost i koriguje oblik. Uz pomoć mikro sečiva boja se ubacuje pod kožu iscrtavanjem imitacije dlake i dobija se prirodan izgled.

MICROBLADING OBRVA

PUDER OBRVE

Mašinice i boje sa kojima se danas radi su evoluirali.

Današnje boje su stabilne (ne menjaju tonalitet već vremenom samo blede), a mašinice su napredovale do savršeno preciznih aparata sa tankim igalama.

Zahvaljujući tome obrve se mogu uraditi sasvim nežno i prozračno, a utisak pri pogledu nije kao da su tetovirane već lepo iscrtane, sa efektom senčenja.

Sam tretman nema velikih razlika od microbladinga s tim da se za ovu tehniku koristi mašinica.

Ovo je mnogo bolje i dugotrajnije rešenje za klijente sa problematičnom kožom (masna i tanka koža).

Puder tehnika senčenja obrva daje efekat lagane senke na obrvama. Idealna je za žene sa problematičnom kožom.

PUDER OBRVE

AJLAJNER (SENČENJE KAPAKA)

Ne gubite vreme na svakodnevno izvlačenje ajlajnera. To prepustite nama – tanka precizna linija, senčenje u rubu trepavica ili senčenje kapka može zahvaljujući jednom tretmanu uvek biti na Vašim očima. Koža kapka je jako tanka i nežna, pravilnim unošenjem boje trag novog ajlajnera će godinama lepo izgledati.

Za mene, svaki uradjen ajlajner je pravo zadovoljstvo i sreća. Pre početka rada iscrta se željeni oblik i tek kada smo i klijent i ja zadovoljni počinjemo sa radom. Sam tretman traje oko 45 min i nije bolan. Otok kapka je primetan 24-48 sati. Konsultacija nakon 3 nedelje je obavezna. Za opstanak boje pod kožom od velike je važnosti pratiti savete za posletretmansku negu.

Ajlajner je jako zahvalan tretman, korekcija i dopuna boje često godinama nisu potrebne jer koža na kapku lepo apsorbuje boju.

Žene koje se odluče za ovaj tretman su zadovoljne jer godinama ne moraju da se opterećuju svakodnevnim iscrtavanjem okvirne linije oka. Budi i ti jedna od njih!

ALAJNER ILI SENČENJE KAPAKA

USNE

Lepe usne su ukras lica. Tokom godina rub usana bledi, vizuelno se stanjuju. Trajnom šminkom možemo pojačati rubove usana i obojiti ih nežnom bojom ili ih uvećati vizuelno ombre tehnikom. Blede usne i manje nepravilnosti mogu se lepo korigovati, a tretman se može primeniti i ukoliko klijent želi da ima trajno pigmentisane usne.

Usne su osetljive i koža je veoma tanka, te je preporučljivo koristiti anestetik. Boja na usnama nakon tretmana je intenzivna ali nakon 7 dana 50% izbledi.

Boja ostaje prisutna nekoliko godina. Kao i kod drugih tretmana trajne šminke, strogo se moraju pratiti saveti za negu. Usne mogu biti otečene 48 sati, osećaj zategnutosti kože traje nekoliko dana. Potrebna je kontrola nakon 3 nedelje.

TRAJNA ŠMINKA USANA

Pogledajte naš cenovnik, kako raste Vaše interesovanje za tretmanima tako i naš tim raste. Budite sigurne da ste u „dobrim rukama“, za Vas su tu Sofija i Milena

PRIJAVA

Subotica, Evgenija Kumičića 41

Sofija Čović

0692944201

Sonja Bruić

0692944200