fbpx

Laserska epilacija

Rešite se neželjenih dlačica na svakom delu tela

 

Laserska epilacija diodnim laserom je najisplativije, minimalno bolno rešenje za trajno eliminisanje dlaka.

Da bi smo postigli zadovoljavajuće rezultate najčešće je potrebno od 6 do 8 tretmana, koji se izvode u razmaku od mesec dana.

Naš TRISHIC DIODNI LASER radi na 3 talasne dužine. Efikasan je na 6 različitih tipova kože i prepoznaje svaku boju i debljinu dlake – tako da nema “rada na prazno” na svakom tretmanu ćemo uspeti da eliminišemo dlake na željenoj regiji.

Kada se vide prvi rezultati?

 

Nakon prvog dolaska količine dlačica se smanjuje i do 40%. Dolazi do njihovog sporijeg rasta, a one dlačice koje su bile u fazi aktivnog rasta korena dlake u folikulu (anagena faza) počinju da ispadaju. Iako se nakon epilacije diodnim laserom proređuju, ciklus izrastanja dlačice iz kože je od 15 do 30 dana. Delovi na kojima dlačice više ne rastu se, najčešće primete već posle druge posete. Nakon trećeg dolaska nema više uraslih dlačica. Četvrta poseta rezultira kožom glatkom na dodir, bez pigmentacije od uraslih dlačica, a preostale su istanjene. Nakon petog dolaska najveći deo tretirane regije je gladak jer su dlačice poispadale. Šesta poseta je tretiranje najupornijih dlačica.

Pitanja i odgovori

4 nedelje pre i u toku tretmana 

nemojte koristiti proizvode za samopotamnjivanje kože

3 nedelje pre započinjanja tretmana 

prestanite sa depilacijom voskom, šećernom pastom ili električnim odstranjivanjem dlaka

započnite brijanje ili šišanje regije koju ćemo tretirati

2 nedelje pre i 2 nedelje posle 

ne izlažite regije koje ćemo epilirati UV zracima (solarijum, sunce), niti agresivnim preparatima (pilinzi, voćne kiseline, Retinol)

1 dan pre svakog tretmana epilacije diodnim laserom

obrijte dlačice sa regije koju tretiramo, kako bi koža bila glatka

U pauzama između poseta neophodno je da dlačice brijete ili šišate.

Dlaka je živa stvar, koja raste i razvija se – neko dobije rezultat i nakon 2 posete, pa pomisli da je to to, ali zbog 3 faze rasta dlake, minimalno je 6 tretmana.

Ono što takođe treba da znate je da zdravstveni problemi kao što su neregularan rad štitne žlezde (najčešće Hašimoto sindrom), policistični jajnici, ali i uzimanje kontraceptivnih pilula kod klijenta usporavaju željeni rezultat, te će biti potrebno više od prosečnih 6 do 8 tretmana.

Kada dođemo do zadovoljavajućeg rezultata potrebno je održavanje.

Prvi tretman održavanja treba da bude nakon 3 meseca, potom nakon 6 meseci i finalno jednom godišnje.

Kad se odlučite da uđete u proces eliminacije dlačica družićemo se u proseku jednom mesečno, svakim novim susretom bićete zadoovoljniji. Kod nekoga je proces izraženo vidljiv, kod nekih osoba prvi vidljiviji rezultati su posle 3-4 dolaska ali Vaš trud će se isplatiti. Imaćete telo bez dlačica i svih pratećih poteškoća koji idu uz maljavost.

Za razliku od depilacije voskom, laserska epilacija skoro da ne boli Zavisi od više faktora:boje i gustine dlačica, regije na kojoj se sprovodi tretman. Većina pacijenata opisuje bol kao peckanje, na koji se brzo naviknu.

Nakon laserske epilacije koža tretirane regije može biti blago crvena, ali to crvenilo prolazi u prvih 1-2h. Nakon epilacije savetuje se pranje kože blagim sapunom i vodom, bez korišćenja dezodoransa. Pantenol krem gel je  poželjno namazati u tankom sloju odmah nakon tretmana i ostaviti nekoliko minuta da upije u kožu. Dve nedelje je neophodna stroga zaštita od sunca (SPF 50).

ŽENE

Epilacija lica (obrazi, vrat, brada, podbradak, nausnice)                   od 2 do 4 nedelja

Epilacija ruku, pazuha, stomaka, prepona, intimne regije                 od 4 do 6 nedelja

Epilacija nogu, stomaka                                                                     od 4 do 8 nedelja

 

MUŠKARCI

Epilacija lica (brada, brkovi, jagodice, vrat), ušiju                              od 2 do 4 nedelja

Epilacija ruku, pazuha, ramena, leđa, grudi                                       od 4 do 6 nedelja

Epilacija stomaka, nogu                                                                     od 4 do 8 nedelja

Idealan period za tretman je proleće, jesen i zima.

Očuvanje korena dlake je ono što je bitno pre epilacije. Što je koren jači lakše ćemo dobiti efekat, te nikako nemojte čupati dlaku, nego za uklanjanje dlačica koristite brijač.

Ako vam se ovo sve čini komplikovano, samo pomislite na urasle dlačice, učestalo brijanje, ulepljenost nakon depilacije, silne pare i vreme koje ste utrošili na privremeno glatku kožu. 

Epilacija našim laserom je rešenje koje će vas poštedeti svih dosadašnjih problema.

Prijava

SUBOTICA – SOFIJA ČOVIĆ

Viber

+381692944201

WhatsApp

+381692944201

BEOGRAD – JANA

Viber

+381658843114

WhatsApp

+381658843114

SKOPLJE – JELENA

Viber

+38970245418

+38978302858

WhatsApp

+38970245418

+38978302858