fbpx

Yag laser

Skidanje pigmenta trajne šminke i tetovaže

 

Nova generacija Yag lasera je pokazala odlične rezultate u skidanju trajne šminke i neželjenih tetovaža.

Ukoliko Vam ne odgovaraju oblik, boja ili nijansa postoji rešenje.

Nakon što pogledamo neželjeni rad možemo preporučiti koliko tretmana je potrebno da bi se skinuli tragovi boje i da li je moguće eventualno prekrivanje novom tetovažom.

Velika uspešnost u skidanju neželjnih tetovaža

Najčešća ga upotrebljavamo za skidanje trajne šminke u regiji obrva. Nakon više nanosa trajne šminke, tj. ako je pod kožu ubačeno previše boje  u njoj ostaje karbon iz tamnih pigmenata, te obrve deluju sivkasto i neprirodno.

Ovo je dovoljan razlog da klijent poželi, a često je to i preporuka PMU artiste, da ukloni tragove starih radova. Nekad je dovoljno uraditi jedan do tri tretmana da bi se iz kože “izvukao” nataloženi karbon. Novi tretman trajne šminke se može raditi odmah po zaceljenju.

Razmak između dva tretmana je 6 nedelja.

Potrebno je 3 do 6 tretmana do potpune eliminacije boje iz kože.

Uz stručno rukovanje proces je jednostavan i kratko traje. 

Sam tretman je gotov za 5 minuta i ne oštećuje kožu.

Pre tretmana se klijentu stavljaju zaštitne naočari, nanosi anestetik ili se na regiju na kojoj ćemo raditi deluje ledom kako bi se osećaj peckanja umanjio. Ukoliko su pri  tretmanu trajne šminke korištene boje sa krupnim česticama može doći i do intenzivnog osećaja peckanja.  

Laserska glava ima dodatke koji precizno usmeravaju visoku energiju zraka kojim ćemo delovati. Laserski zraci su podešeni po već određenim parametrima kako bi prepoznali pigment u koži. Snop zraka lasera razgrađuje pigment na koji deluje. Za određene boje tetovaža koriste se različiti dodaci. Snop svetlosti iz lasera će pigment pod tkivom (boju u koži)  razgraditi na sitnije delove. Koža će epitalizacijom tj. obnavljanjem izbaciti boju iz sebe. U zavisnosti koliko boje ima pod kožom i na kojoj je dubini boja zavisi i koliko puta će se delovati laserom na nju da bi izbledela i iščezla u potpunosti.

Ostaci pigmenata se u naredne 2 do 3 nedelje izbace iz tela putem limfe. 

Prilikom svakog dolaska skida se 10-50% postojećeg pigmenta.

Do sledećeg dolaska na tretman ili prekrivanja regije novom tetovažom treba da prođe 6 nedelja.

Što se tetovaža tiče, motivi za njihovo uklanjanje su različiti. Najčešći razlog je preoblikovanje postojeće u drugačiju, lepšu. Svakako je preporuka da se konsultujete sa laserskim tehničarem i saznate koliko dolazaka je potrebno. Neželjene tetovaže mogu biti različite – od veoma malih npr. inicijala do onih koje pokrivaju velike celine tela.

Rezultati skidanja tetovaže zavise od veličine, mesta na kojem se nalazi, debljine kože i uveliko od kvaliteta i gustine pigmenta sa kojim je rađena.

Preporučuje se 4 do 8 tretmana u razmaku od 6 nedelja a u slučajevima gde je pigment duboko i gusto postavljen i do 10 tretmana.

Sam proces je jednostavan. 

Bitno je da tretman izvodi obučena osoba tj. laser-tehničar, kako bi tetovaža bila skinuta bez ikakvog oštećenja kože. 

Pre samog tretmana nanosi se anestetik ili se ledom deluje na regiju na kojoj ćemo raditi kako bi se osećaj peckanja umanjio. Ukoliko su korištene boje sa krupnim česticama ili ako je tetovaža pozicionirana na osetljivom delu tela osećaj peckanja pri tretmanu može biti intenzivniji. 

 

Laserska glava ima dodatke koji precizno grupišu energiju zraka kojima ćemo delovati. Laserski zraci su podešeni po određenim parametrima da sa velikom tačnošću prepoznaju pigment u koži. Snop lasera gađa i razgrađuje pigment na koji deluje. Za određene boje tetovaža koriste se i različiti dodaci. Snop svetlosti iz lasera će pigment (boju u koži) pod tkivom razgraditi na sitnije delove. Koža će epitalizacijom tj. obnavljanjem izbaciti boju iz sebe. Broj dolazaka do potpune izbledelosti i iščeznuća tetovaže, zavisi od toga koliko boje ima pod kožom i na kojoj je dubini boja. 

Ostaci pigmenta se u naredne 2 do 3 nedelje izbace iz tela putem limfe. 

Prilikom svakog dolaska skida se 10-50% postojećeg pigmenta.

Do sledećeg dolaska na tretman ili prekrivanja regije novom tetovažom treba da prođe 6 nedelja.

Tretmani ne traju dugo, najduže delovanje je 30 minuta kod velikih površina.

Posletretmanska nega uključuje mazanje regije vazelinom i izbegavanje UV zraka narednih 15 dana.

Apsolutno ne. Ukoliko laserom rukuje obučen tehničar neće se desiti oštećenje tkiva. Postoje jasni parametri delovanja lasera, kao i propisane razdaljine sa kojih se deluje tako da tretman bude potpuno siguran i bezbedan po kožu.

Moramo napomenuti da se, nakon skidanja tetovaže, tretirano područje ne sme izlagati UV zracima i suncu narednih 15 dana.

Naravno, nakon oporavka kože koji traje 6 nedelja može se uraditi nova tetovaža, bilo da je u regiji lica (trajna šminka) ili na telu.

KARBON PILING

ŠTA JE KARBON PILING?

Ovaj tretman nazivaju holivudski piling ili porcelanski piling. 

Tretman koji intenzivno i odmah pojačava cirkulaciju i tonus kože, podstiče produkciju kolagena, skida mikro čestice starih slojeva kože i prljavštine, dubinski čisti i skuplja otvorene pore i veoma dobro deluje na smanjenje lučenja masnoće.

Još jedna velika prednost jeste da vraća koži sjaj i ujednačava fleke bilo da su uzroci promene pigmentacije nastale hormonskim ili spoljašnim uticajem.

Tretman se preporučuje osobama starijim od 25 godina.

Tretmani se mogu raditi radi osveženja i očuvanja mladolikosti kože ili jednostavno kada osetite da bi vašoj koži prijalo osveženje. Ako tretmane radite radi eliminacije pigmentacije ili da umanjite lučenje masnoće preporuka je da se urade 4 tretmana u razmaku od 7 dana.

Karbon piling je odličan stimulator za podmlađivanje kože

Nakon tretmana vaša koža će imati više podsticajnih promena:

– proširene pore će se skupiti

– hiperpigmentacija će početi da se ujednačuje

– pojačaće se elastičnost kože                                                               

– unutrašnji slojevi kože će početi sa restrukturizacijom i produkcijom kolagena koja traje 90 dana posle tretmana.

Karbonski laserski piling ima višestuko dejstvo na kožu.

Prvo se pripremi koža za tretman, detaljno očisti i nakon toga nanosi se tanak sloj karbon paste.

Karbon pasta u toku sušenja lepi se za sve mrtve čestice na našoj koži. Snopom svetlosti iz lasera deluje se na pastu koju greje, u toku tog procesa unišavaju se svi površinski suvi slojevi kože, sva nečistoća nevidljiva oku nestaje kako na površini kože tako i u dubinama pora.

Čuje se pucketanje karbon paste, a osećaj je prijatno topao. Tretman nije bolan. Cela regija lica pređe se laserom za 10-15 minuta i nakon tretmana uradi se blaga masaža. 

Odmah nakon tretmana koža je vidno zategnutija, blago rumena i dobro prokrvljena. Zagrejana karbon paste deluje produktivno na unutrašnje slojeve kože gde dubinski podstiče proces samoregeneracije i aktivira produkcija kolagena koji je zaslužan za zategnutost kože. 

Novonastali kolagen dovodi do smanjenja bora, zategnutosti kože i sprečava nastanak mikro bora.

Laser pozitivno deluje na ujednačenost lučenja masnoće.

Osim navedenog velika učinkovitost i značaj laserskog karbon pilinga ogleda se i u efektu ujednačavanja tona kože i sužavanja pora.

Nega i oporavak                                                                                                                                         

Procedura traje oko 45 minuta, nakon nje nema crvenila. Odmah se možete vratiti svojim obavezama.

Preporučuje se 1 tretman mesečno za čišćenje kože i održavanje njenog blistavog sjaja. Nakon tretmana koža nije iritirana, već pročišćena i glatka , te ne zahteva dodatnu negu.

7 DANA PRE TRETMANA I 7 DANA POSLE NE SME SE KORISTITI KREMA SA RETINOLOM , NE SME SE RADITI HEMIJSKI PILING, NE SME SE IĆI U SOLARIUM.
PREPORUČUJE SE KREMA SA ZAŠTITNIM FAKTOROM  30+

YAG LASER I GLJIVIČNO OBOLJENJE NOKTA

Gljivična oboljenja nokatne ploče su uporna i teško izlečiva. Osobe koje ih imaju teško se rešavaju te muke.  Na tržištu postoje mnogi preparati protiv gljivica, ali čak i posle iscelenja oboljenje se vraća. Svi ti preparati samo sprečavaju širenje kolonija gljivica dok sa Yag laserom direktno delujemo na parazite.

Fenomenalni rezultati kod tretiranja nokatne ploče zahvaćene gljivicama

 Svetlosnim snopom impulsno se deluje na gljivice i one se toplotom razbijaju. U tome i jeste efikasnost Yag lasera. Snopom svetla se precizno i direktno tretira regija gde su kolonije nastanjene i toplotom ih laser uništava. Tretmani se ponavljaju  jednom nedeljno u kontinuitetu od  mesec dana. Nakon toga se pravi  pauza od mesec dana i potom nastavlja  sa novom serijom tretmana. 

 Dužina celog procesa do iscjeljenja zavisi od same zahvaćenosti tretirane regije gljivicama. Za neke blaže oblike dovoljne su tri serije, dok je kod jako uznapredovalih oboljenja nokta potrebno učestalije ponavljanje i veći broj serija tretmana.

Prati se stanje nokta, obolela regija bi trebala da krene izrastati zajedno sa noktom. Kod blažih oblika se to događa odmah dok kod više zahvaćenih regija treba malo upornosti.

Uspešnost delovanja YAG lasera na noktima ruku i nogu je jednaka, s tim da su češća oboljenja noktiju stopala.

Laser nema kontraindikacije, za tretiranje regija noktiju nema posebnih napomena u periodu nakon tretmana, ali je poželjno potapati nokte u rastvor sode bikarbone i jabukovog sirćeta. Ukoliko koristite terapiju kapima, gelom ili nekim drugim rastvorom ne treba je prekidati.

Uspešnost nestanka gljivica sa nokatne ploče je sigurna, s tim da više obuhvaćene regije treba tretirati laserom duže.

Prijava

SOFIJA ČOVIĆ

0692944201

Subotica, Evgenija Kumičića 41

Viber

0692944201

WhatsApp

0692944201

STAŠA

0691186824

Novi Sad, Janka Čmelika 32

Viber

0691186824

WhatsApp

0691186824