fbpx

Blog

TOPLO VREME, PIRSING I NEGA

Leto nam je stiglo, negu kože i pirsinga bi trebalo shvatiti ozbiljno.

 

Kako se brinete o pirsingu tokom leta?

 

Važno je da nosite kremu za sunčanje sa visokim SPF-om, posebno ako imate svetli ten i osetljivu kožu. Pokušajte da područje gde se nalazi ugrađen pirsing ne mažete, a telo da je pokriveno od sunca što je više moguće i držite se senke kada možete.

 

Da li pirsing bolje zarasta leti?

 

Tokom leta, stalni dotok krvi u probušenu oblast se povećava zbog toplote, što zapravo može ubrzati proces zarastanja dok ispira toksine sa površine kože.

 

Može li vruće vreme da iritira pirsing?

 

Glavne stvari koje mogu izazvati iritaciju pirsinga tokom leta su toplota i vlaga. U ekstra toplim danima često možemo očekivati malo više otoka, posebno na veoma svežim pirsinzima. Najbolji način da se borite protiv ovoga je da se ohladite, hidrirate i izbegavate preterano naprezanje.

Mogu li plivati  nakon ugradnje pirsinga?

 

Trebalo bi da izbegavate plivanje najmanje 24 sata nakon pirsinga, a idealno dok ne zaraste kako treba. Dok još zarasta, važno je da pirsing bude suv jer postoji rizik od infekcije.

 

 

 

Šta sprečava zarastanje pirsinga?

 

Prekomerno trljanje ili trenje može iritirati vašu kožu i odložiti zarastanje. Držite nakit na mestu. Većina pirsinga zarasta u roku od oko šest nedelja, ali nekima može biti potrebno nekoliko meseci ili duže da zarastu. Da biste održali pirsing, ostavite nakit na mestu tokom ovog vremena, čak i noću, kako se rupa ne bi zatvorila.